Tajland- Bangkok i Puket

Bangkok i Puket, Tajland

već od 1290€

Opis destinacije

Tajland je zemlja ostrva, egzotičnih plaža, kristalnog mora, noćnog provoda, budizma, magije i avanture. Prava riznica interesantnih priča satkanih od kulture i filozofije, neverovatnih predela i prelepih plaža. Iako mnogi smatraju Tajland ostrvom, on je zapravo kopnena država koja ima izlaz na Andamansko more i Tajlandski zaliv, ali joj pripada preko 1400 ostrva od kojih su najpoznatija Puket, Ko Pangan, Krabi i Ko Samui.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Datum polaska:
02.04.2024.
Regularna cena
1.590,00 EUR

15.04.2024.
Regularna cena
1.490,00 EUR

Šta je uključeno
- Smeštaj
- Prevoz
- Avio kartu sa svim taksama sa presedanjem na relaciji Beograd – Bangkok, u ekonomskoj klasi, sa 25kg čekiranog i 7kg ručnog prtljaga
- Transfer od aerodroma do hotela
- Transfer od hotela do aerodroma
- Avio kartu sa svim taksama na relaciji Bangkok – Krabi, u ekonomskoj klasi, sa 20kg čekiranog i 7kg ručnog prtljaga
- Transfer od aerodroma do hotela na Krabiju
- Transfer do hotela na Puketu
- Transfer od hotela do aerodroma
- Avio kartu sa svim taksama na relaciji Puket – Bangkok, u ekonomskoj klasi, sa 20kg čekiranog i 7kg ručnog prtljaga Transfer od aerodroma do smeštaja
- Transfer od aerodroma do hotela u Bangkoku
- Transfer od hotela do aerodroma u Bangkoku
- Avio kartu sa svim taksama sa presedanjem na relaciji Bangkok – Beograd, u ekonomskoj klasi, sa 25kg čekiranog i 7kg ručnog prtljaga

Hrana
- 11 × Kontinentalni doručak

Ostalo
- Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji
- Sve transfere prema planu i programu puta
- Obilazak Banana i Surin plaže
- Obilazak Freedom i Karon plaže

Nije uključeno
- Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
- Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
- Viza za Tajland 8,400 RSD (70 EUR)
- Doplatu za jednokrevetnu sobu (na upit)

Fakultativni izleti
Napomena! Termini i cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i promenjivi su, a zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

Bangkok City Tour
Cena: 60,00 EUR
Bangkok je savršen primer jedne haotične, ogromne azijske metropole spajajući nespojivo, tradiciju s modernim, vekovima stare budističke hramove i ogromne trgovačke centre, budističke sveštenike sa ladyboy-evima... Ovaj grad godišnje poseti 11 miliona turista, upravo zbog 1.000 šarenih hramova, „crvenih“ četvrti i fenomenalnog šopinga, pa je time on apsolutno konkurentan Londonu, Parizu i Njujorku. Na ovom izletu ćete imati prilike da vidite sve najbitnije i najlepše znamenitosti grada Bangkoka, a ovo je planirani itinerer: Obilazak Kraljevske Palate (Grand Palace) i Hrama Smaragdnog Bude (Wat Phra Kaew). Kraljevska palata predstavlja najveću turističku atrakciju u Bangkoku. Datira iz 1782. godine i u svojoj originalnoj verziji je bila kopija palate iz stare prestonice Ajutaje (Ayutthaya), ali je vremenom nadograđivana. Ceo kompleks obuhvata površinu od 218.400 m² i sastoji se iz kompleksa zgrada, paviljona i unutrašnjih dvorišta. Kompleks je podeljen na dva dela: Hram Smaragdnog Bude i Kraljevsku rezidenciju. Kratka šetnja do sledećeg lokaliteta, Hrama Ležećeg Bude (Wat Pho). Ovaj hram se nalazi odmah pored Kraljevske palate i jedan je od najstarijih i najvećih hramova u Bangkoku sa površinom od 8 hektara. Na ovom prostoru možete videti čak 91 pagodu, a 4 najznačajnije (svaka je visine 42m) predstavljaju prva 3 kralja iz porodice Čakri, dok su 2 sagrađene za kralja Ramu III.  U Wat Pho-u možete videti preko 1000 prikaza Bude!  Ipak, najveća atrakcija je statua „Ležećeg Bude“, po kojoj čitav kompleks i nosi naziv. Statua je duga 46 m i visoka 15 m i predstavlja Budu u stanju nirvane, na kraju svojih reinkarnacija. Kratka šetnja do reke i prelazak brodićem na drugu stranu do Wat Aruna (Hram Zore). Ovaj Hram je jedan od najpoznatijih simbola celog Tajlanda i vrlo često prati svako njegovo predstavljanje. Posle pada Ajutaje, kralj Taksin dolazi u Bangkok sa svojim trupama i utočište im postaje Wat Arun. On je preimenovao ovaj hram u „Hram svitanja“ po indijskom Bogu zore Arunu, zato što se veruje da je kralj Taksin baš u svitanje došao na ovo mesto. Nekada je ovaj hram bio dom Smaragdnog Bude, pre nego što je premešten u Kraljevsku palatu. Povratak u hotel. 

Cena izleta obuhvata: ulaznice za Grand Palace i Wat Phra Kaew, ulaznicu za Wat Pho, ulaznicu za Wat Arun, stručnog licenciranog vodiča na engleskom jeziku i organizovan prevoz po predviđenom itinereru.

*Za ovaj izlet je potrebno poneti garderobu prikladnu za ulazak i obilaza Kraljevske Palate i hramova.

Plutajuća pijaca i Maeklong pijaca na pruzi

Cena: 45,00 EUR
Poludnevni izlet na kojem ćemo imati prilike da se upoznamo sa starom tradicijom života na vodi na Tajlandu. Veoma živopisni prizori plutajuće pijace u kombinaciji sa neponovljivim iskustvom živahnog i jedinstvenog Train Marketa. Stižemo na Train market taman na vreme da vidimo kako voz kreće iz stanice i prolazi tačno kroz sredinu pijace. Prodavci užurbano podižu tende i sklanjaju sve što smeta vozu da prođe. Turisti i kupci se trčećim korakom pomeraju kako bi šine ostale oslobođene za nesmetan prolazak voza. Čuje se glasna sirena kao signal i svi uzbuđeno stojimo i čekamo. Voz nailazi, mašemo putnicima iz voza, kao i oni nama. Čim ode voz, vraćamo se detaljnom pregledanju pijace i kupovini raznovrsnog voća, povrća, cveća, mesa i ribe. Ova linija saobraća svakodnevno po nekoliko puta na relaciji Meaklong – Banlaem, a sama vožnja traje oko 90 minuta. Sledi vožnja do plutajuće pijace – Damnoen Saduk. Na oko 100 km jugoistočno od Bangkoka nalazi se malo trgovačko mesto ispresecano kanalima izgrađenim još u XVlll veku. U duhu starih tajlandskih zemljoradnika krećući se čamcem kroz zelenkastu vodu polako se približavaju trgovci sa raznolikim ponudama. Starice sa slamenim šeširima uz osmeh nude najrazličitija jela, poslastice i sokove od egzotičnog voća na isti način kao i stotinama godina unazad. Lokalno stanovništvo i monasi iz obližnjeg hrama glavne su mušterije u ranim jutarnjim časovima, a od 9 časova pristižu radoznali posetioci iz svih krajeva sveta. 

Cena izleta obuhvata: vožnju čamcem po plutajućoj pijaci, stručnog licenciranog vodiča na engleskom jeziku i organizovan prevoz po predviđenom itinereru.

Drevni grad Ajutaja
Cena: 50,00 EUR
Izlet kojim se vraćamo u prošlost Tajlanda. Vožnja do druge, istorijske, prestonice Tajlanda i provincije evokativnih ruševina, Ajutaje. Vat Nivet Thammapravat, neverovatan budistički hram sagrađen u katedrali u gotskom stilu 1878. godine od strane kralja Rame V. Zatim nastavljamo do istorijskog parka Ajutaja koji je na listi UNESCO-ve svetske baštine od decembra 1991. Poseta Vat Chaivatthanaram – drevnom budističkom hramu i nakon toga povratak u Bangkok. 

Cena izleta obuhvata: ulaznice, stručnog licenciranog vodiča na engleskom jeziku i organizovan prevoz po predviđenom itinereru.

Kruz 4 ostrva
Cena: od 40,00 EUR do 55,00 EUR
KRUZ 4 OSTRVA – Celodnevni izlet sa obilaskom 4 ostrva čamcem (longtail boat – deli se sa drugim ljudima). Krećemo iz hotela do plaže Noparatara (Nopparattara), gde se ukrcavamo na longtail čamac. Najpre idemo do pećine i plaže Pranang (Phranang) gde imamo slobodno vreme da uživamo na plaži. Zatim krećemo do ostrva Poda, a usput stajemo i pravimo pauzu za snorkeling. Na Poda ostrvu pravimo piknik ručak. To je inače ostrvo sa belim peščanim plažama i prozirnom tirkiznom vodom. Na kraju idemo i do Tab ostrva, koje se sastoji od 2 mala ostrva – Koh Tub i Koh Mor koji su spojeni peščanim sprudovima. Peščane sprudove možemo videti samo kada je oseka. Usput ćemo videti i Chicken Island. Povratak na pristanište i potom transfer do smeštaja. 

Cena izleta obuhvata: ručak, opremu za snorkeling, stručnog licenciranog vodiča na engleskom jeziku i organizovan prevoz po predviđenom itinereru.

Pi Pi (Phi Phi) Ostrva
Cena: od 55,00 EUR do 75,00 EUR
PI PI OSTRVA – dan namenjen za odlazak do čuvenih Pi Pi (Phi Phi) ostrva. Najpre idemo do Maiton ostrva gde pravimo pauzu za snorkeling i uživamo u podvodnom svetu. Potom idemo do najpoznatijeg zaliva Maya Bay koji je prikazan u filmu „Plaža“ sa Leonardo Di Capriom. Zatim idemo do Phi Phi Ley-a, u laguni Pileh i uživamo u plivanju u ovom neverovatnom prirodnom bazenu, okruženom liticama, inače poznatim kao „Smaragdna laguna“. Plovimo duž „Vikinške pećine“ pre nego što napravimo. Nastavljamo do Koh Phi Phi Don gde će nam poslužiti ručak. Posle ručka, možemo uživati u kratkoj šetnji po plaži i prodavnicama na Phi Phi Donu. Odlazimo na „Monkey Beach“ gde ponovo možemo da uživamo u snorkelingu i možda i vidimo divlje majmune na plaži. Nakon toga plovimo do ostrva Kai, gde ronimo između prelepih koralnih grebena i šarenih riba ili se jednostavno opuštamo na plaži. Povratak na pristanište i povratak u hotel.

Cena uključuje: ručak, stručnog licenciranog vodiča na engleskom jeziku i organizovan prevoz po predviđenom itinereru.

James Bond ostrvo
Cena: 55,00 EUR
Ovo ostrvce je deo arhipelaga manjih krečnjačkih ostrva – stena, koje se izdižu iz mora žad zelene boje i u kojima su skrivene pećine bogate stalaktitima i stalagmitima. Naša prva stanica za početak je Panak ostrvo, odakle se kanuima upuštamo u istraživanje zaliva i pećine. Nakon toga, nastavljamo ka Džejms Bond ostrvu – poznatu po snimanju čuvenog 007 filma ,,Čovek sa zlatnim pištoljem’’. Nakon toga, nastavljamo na ručak. Posle ručka idemo u selo Panje plutajuće selo, gde ćemo sa lokalnim vodičem istražiti kako to lokalci žive na plutajućem selu usred mora! Nakon istraživanja sela, idemo na kupanje na prelepu, belu plažu Naka. Vreme za kupanje, odmaranje, i pravljenje fotografija života! Povratak u smeštaj. 

Cena izleta uključuje: stručnog licenciranog vodiča na engleskom jeziku i organizovan prevoz po predviđenom itinereru.

Veliki Buda i obilazak grada Puketa
Cena: 30,00 EUR
Vreme je za obilazak Velikog Bude! Visok čak 45 metara i presvučen belim mramorom koji sjaji, vidi se iz gotovo svakog dela Puketa. Nalazi se na vrhu brda Nakkerd i predstavlja jedno od najsvetijih mesta na Puketu. Pored njega se nalazi i zlatni kip Malog Bude. Čeka nas i obilazak Puketa, glavnog grada ostrva. Stari deo grada na svakom koraku svedoči o bogatoj istoriji, a danas je vrlo popularna destinacija za muzičare i umetnike iz celog sveta. Iz tog razloga je poznat i pod nadimkom ,,hipstersko srce ostrva". Jak mediteranski uticaj ostavio je trag na arhitekturi, a staro jezgro grada je poznato po raznobojnim kućicama izgrađenim u sino-portugalskom stilu. Iz tog razdoblja su ostale impresivne kineske kolonijalne palate izgrađene pre više od 100 godina. U ovome delu grada moguće je videti hramove, ukrašene i lepo očuvane trgovine, zanimljive kafiće i restorane, razne muzeje, kao i malu Ulicu crvenih lampi, poznatu kao Soi Romanee. Danas je običaj da se u njoj fotografišu parovi na dan venčanja. Povratak u smeštaj u kasnim večernjim satima. Svraćamo i na vidikovac Karon, koji predstavlja najfotografisanije mesto na Puketu, odakle se pruža neverovatan pogled. 

Cena izleta obuhvata: stručnog licenciranog vodiča na engleskom jeziku i organizovan prevoz po predviđenom itinereru.

Kupanje sa slonovima – Puket
Cena: 40,00 EUR
Ukrcavamo se u kombiće i idemo pravac do Lucky Beach gde ćemo moći da kupamo, grlimo i igramo se sa nežnim džinovima.

Cena izleta obuhvata: ulaznicu za kupanje sa slonovima i organizovan prevoz po predviđenom itinereru.
Hotel *** u Dohi / 
Hotel sa **/*** (po lokalnoj kategorizaciji u Bangkoku, na Ko Panganu, Krabiju, Puketu, Dohi) je smeštajni objekat koji raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak). Ime hotela biće potvrđeno po formiranju grupe, a najkasnije 2 nedelje pred put. 

Hotel u Bangkoku 
Smeštajni objekat koji raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.

Hotel na Puketu
Hotel 3/4* je smeštajni objekat koji raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.

Dan 1. Okupljanje grupe i polazak
Sastanak na aerodromu u Beogradu, dva i po sata pre leta. Let iz Beograda za Bankok u 11.45h/15.40h (QR 232) sa presedanjem u Dohi. Dolazak u Dohu u 18.45h/21.35h po lokalnom vremenu. Transfer do smeštaja, i slobodno vreme za odmor. 

Dan 2. Dolazak u Bangkok
Transfer do aerodroma na let za Bangkok u 8.10h (QR838) po lokalnom vremenu. Dolazak u Bangkok u 18.30h. Transfer do smeštaja. Bangkok – glavni grad Kraljevine Tajland i najmnogoljudniji grad ove zemlje. Spada u top tri najposećenija grada na svetu. Gužva u saobraćaju, velika vlažnost vazduha, visoke temperature, nasmejani ljudi, papreni mirisi, građevine od zlata, hramovi, samo su sitnice koje će učiniti da ovaj grad nikad ne zaboravite. Veče provodimo u nekom od najpoznatijih nebodera sa pogledom na nepregledna svetla Bangkoka. Zabava i osmesi do jutra. 

Dan 3. Fakultativni izlet – Maeklong Train Market i Plutajuća pijaca
Dan za fakultativni izlet – Maeklong Train Market i Plutajuća pijaca. Obilazimo Train market taman na vreme da vidimo kako voz kreće iz stanice i prolazi tačno kroz sredinu pijace. Prodavci ubrzano podižu tende i sklanjaju sve što smeta vozu da prođe. Voz odlazi, a mi razgledamo i kupujemo raznovrsno voće, povrće, cveće... Iza ne tako poznatog naziva Damnoen Saduak stoji jedna od najpoznatijih atrakcija Tajlanda – plutajuća pijaca. Na oko 100 km jugoistočno od Bangkoka nalazi se malo trgovačko mesto ispresecano kanalima izgrađenih još u XVlll veku. U duhu starih tajlandskih zemljoradnika krećući se čamcem kroz zelenkastu vodu polako se približavaju trgovci sa raznolikim ponudama. Starice sa slamenim šeširima uz osmeh nude najrazličitija jela, poslastice i sokove od egzotičnog voća na isti način kao i stotinama godina unazad. Povratak u Bangkok. 

Dan 4: Fakultativni izlet – Bangkok City Tour
Budimo se i krećemo na fakultativni izlet – Bangkok city tour - Kraljevska Palata čija je izgradnja započeta 1782. godine, tokom vladavine kralja Rame I, osnivača Čakri dinastije, a potom postaje kraljevska rezidencija. U okviru Palate smešten je i Hram Smaragdnog Bude, najveća tajlandska svetinja, figura Bude isklesana od zelenog žada. Potom posećujemo Hram Zore (Wat Arun), Hram Ležećeg Bude (Wat Pho) sa ogromnom statuom dužine 46 metara i visine 15 metara, koja predstavlja prelazak Bude u nirvanu. Povratak u smeštaj. 

Dan 5. Let do Puketa
Transfer do aerodroma i let za Puket. Transfer do smeštaja. Puket (Phuket) je najveće i najpoznatije tajlandsko ostrvo, koje je sa kopnom povezano sa dva mosta koja se nalaze na severnom kraju ostrva. Turizam je naravno najzastupljenija delatnost, a Puket je od davnina privlačio mnoge putnike. Kupanje, masaže, prelepe plaže, beli pesak, tirkizno, toplo more, fenomenalni zalasci sunca i izleti do obližnjih ostrva, učiniće da se osećate kao u raju. Vreme rezervisano isključivo za uživanje!  

Dan 6. Fakultativni izlet – Puket City Tour
Fakultativni izlet – Puket City Tour. Prvo odlazimo na vidikovac Karon Viev Point – mesto odakle se svako divi panoramskom pogledu. Sa ovog mesta se pružaju pogledi na najlepše plaže -Kata Noi, Karon i Kata Lai, te je zato lokalno nazvan Khao Saam Haad što znači Brdo tri plaže. Zatim posećujemo Vat Chalong, najlepši i najpoznatiji manastir na Puketu. Dolazimo u srce grada Puketa. Mameći preduzetnike sa Arapskog poluostrva, Kine, Indije i Portugalije, grad Puket postao je šareni spoj kulturnih uticaja. Danas je Stari grad dokaz istorije Puketa, ali takođe je i hipstersko srce ostrva, koje posebno privlači umetnike i muzičare. Svraćamo u viševekovne hôrng tăa•ou – lokalne dućane. Grad Puket ostaje divan osvežavajući kulturni odmor od ostrvskih plaža. Povratak u smeštaj. 

Dan 7: Obilazak najlepših plaža ostrva
Dan rezervisan za obilazak nekih od najlepših plaža ostrva- počinjemo sa plažom koja opravdano nosi naziv raj- Paradise plaža! Nakon kupanja i uživanja na belom pesku, selimo se na susednu plažu slobode- Freedom plaža. Dan završavamo zalaskom sunca na prelepoj, beskrajnoj Karon plaži. Povratak u smeštaj. 

Dan 8. Fakultativni izlet - Phi Phi ostrva
Fakultativni izlet - Današnji dan je namenjen za odlazak do čuvenih Phi Phi ostrva. Katamaranom razgledamo najpoznatiji zaliv Maya Bay koji je prikazan u filmu „Plaža“ sa Leonardo Dicapriom. Zatim idemo do Phi Phi Lai-a upravo u laguni Pileh i uživamo u plivanju u ovom neverovatnom prirodnom bazenu, okruženom liticama, inače poznatim kao „Smaragdna laguna“. Plovimo duž „Vikinške pećine“ pre nego što napravimo još jednu stanicu na „Monkey Beach“ gde ponovo možete uživati u plivanju i možda videti divlje majmune na plaži. Nastavite do Koh Phi Phi Don gde će ručak biti poslužen u hotelskom restoranu. Posle ručka, možete uživati u kratkoj šetnji po plaži i prodavnicama na Phi Phi Donu. Polazak sa Phi Phi Don na ostrvo Kai, gde ronimo između prelepih koralnih grebena i šarenih riba ili se jednostavno opuštamo na plaži. Povratak na pristanište Puketa i povratak u hotel. 

Dan 9: Kata plaža i Banana plaža
Nakon doručka, nastavljamo istraživanje lokalnih plaza. Danas na programu Kata plaza I Banana plaza. Beli pesak, mirna, kristalna osvežavajuća voda, prirodni hlad gustih palmi po obodu plaže, hladan kokos I pivo, lokalni specijaliteti.. Mir I opuštanje do zalaska sunca. Povratak u smeštaj. 

Dan 10: Fakultativni izlet - Džejms Bond ostrva
Fakultativni izlet- Džejms Bond ostrva. Ovo ostrvce je deo arhipelaga manjih krečnjačkih ostrva - stena, koje se izdižu iz mora žad zelene boje i u kojima su skrivene pećine bogate stalaktitima I stalagmitima. Naša prva stanica za početak je Panak ostrvo, odakle se kanuima upuštamo u istraživanje zaliva i pećine. Nakon toga, nastavljamo ka Džejms Bond ostrvu Kao Tapu I Kao Ping- ostrvo poznato po snimanju čuvenog 007 filma ‘’Čovek sa zlatnim pištoljem’’. Nakon toga, nastavljamo na ručak. Posle ručka, idemo u selo Panje plutajuće selo, gde ćemo sa lokalnim vodičem istražiti kako to lokalci žive na plutajućem selu u sred mora! Nakon istraživanja sela, idemo na kupanje na prelepu, belu plažu Naka. Vreme za kupanje, odmaranje, I pravljenje fotografija života! Povratak u smeštaj. 

Dan 11. Napuštanje smeštaja i transfer do aerodroma
Napuštamo sobe u prepodnevnim satima. Kupujemo suvenire, ispijamo još neki Chang ili Singhu, osećamo ljutinu tom yum supe, grickamo pad thai na ulici i opraštamo se od zemlje osmeha. Večernji transfer do aerodroma. Let iz Puketa za Dohu posle ponoći.

Dan 12. Povratak u Beograd. Kraj putovanja.
Let za Dohu u 23.55h/01.00h po lokalnom vremenu. Let iz Dohe za Beograd u 07.05h/8.35h (QR 231). Dolazak u Beograd u 10.35h/12.50h. 

Prilikom prijavljivanja plaća se 200 € u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate, a ostatak sume plaća se u agenciji u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate, najkasnije 3 nedelja pred put. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.

JT

Organizator putovanja je turistička agencija Jungle Tribe, broj licence OTP 162/2020 kategorija licence A35. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Jungle Tribe.

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas