Maroko - Carski gradovi

više destinacija, Maroko

već od 1790€

Opis destinacije

Maroko je zemlja sa mnogobrojnim i jako izraženim prirodnim i društvenim kontrastima. U istim granicama su plodne ravnice, preko 4000 metara visoki vrhovi Atlasa, zelene oaze usred nepregledne Sahare, gotovo 3000 kilometara atlanskih i preko 500 kilometara mediteranskih obala i predivni predeli na obroncima Srednjeg Atlasa koji neobično podsećaju na alpske pejzaže po kojima je Maroko prozvan ”afričkom Švajcarskom”. Neizmerno bogati i krajnje siromašni žive na istom prostoru, ujedinjeni istom verom, sa zajedničkim predvodnikom nacije, preduzimljivim kraljem Mohamedom VI čiji se slavni preci, vladari Alauitske dinastije smenjuju na marokanskom prestolu više od 350 godina. Pored kosmopolitske Kazablanke, jedne od najlepših afričkih luka, čije ime izaziva romantične asocijacije, nezaobilazna mesta u poseti ovoj zanimljivoj i raznolikoj zemlji su drevni carski gradovi Rabat, Fes, Marakeš i Meknes čije se vreme osnivanja, procvata ili primate u prošlosti uvek poklapalo sa ”zlatnim dobom” neke od šest velikih marokanskih dinastija.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
MAROKO
MAROKO CARSKI GRADOVI 27.12.2023.

8 dana / 7 noćenja- avionom i autobusom
Polazak: 27. decembar 2023 / Povratak: 03. januar 2024.

FIRST MINUTE POPUST OD 70€ PO OSOBI ZA UPLATE DO 31. OKTOBRA ILI DO POPUNE KAPACITETA PREDVIDJENIH ZA FIRST MINUTE PONUDU. NE ODNOSI SE NA DOPLATU ZA JEDNOKREVETNU SOBU.

Cena
1790e

Cena aranžmana po osobi u evrima (Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

VAŽNA NAPOMENA: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini i njihova rezervacija se vrši na upit.        

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: Prevoz avionom i autobusom na navedenim relacijama, avio-takse u iznosu od evra 284.19 (koje se sastoje od sledećih nerefundabilnih taksi: EUR  19.00-YR i 180.00-YQ, i refundabilnih: EUR 4.48-LG, EUR 0.98-RF, EUR 19.38-RS, EUR 0.22-RS, EUR 18.88-AT, EUR 23.60-ZY, EUR 5.76-MA ,EUR 2.75-MA, EUR 9.14-A9)  (avio-takse u trenutku pravljenja programa i podložne su promeni a plaćaju se u konačnom iznosu sedam dana pre početka putovanja), smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* lokalne kategorizacije (procena Big Blue-a je da su hoteli 3+*) na bazi polupansiona (doručak švedski sto, večera švedski sto ili set-up meni), posete, obilasci i transferi prema programu klimatizovanim autobusom, kao i troškovi organizacije i vođenja putovanja (licencirani vodič iz Beograda).

U cenu aranžmana nije uračunato: fakultativni izleti (ukoliko postoje), napojnice za lokalne vodiče i vozače,  kao i hotelsko osoblje koji su u ovom delu sveta obavezni (oko 5 evra po danu boravka), viza za Maroko u iznosu od 43 evra, usluga viziranja u iznosu od 10 evra, međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje uključuje i osiguranje u slučaju lečenja Covida-19.

Hotel u Marakešu: Labranda Rose 4* http://www.labrandaroseaqua.com/ ili sličan
Labranda Rouz Akva Park ima 2 bazena (sa grejanjem zimi), spa sa saunom i hamamom. Uređen je u tradicionalnim marokanski bojama. Svaka soba ima LCD televizor sa satelitskim kanalima i sopstveno kupatilo. Hotel ima 3 restorana koji služe međunarodne, evropske i marokanske specijalitete. Tokom sunčanih dana gosti se mogu opustiti na terasi ili u dvorištu sa napitkom iz bara. 

Hotel u Kazablanki: Oum Palace Hotel & Spa 4* https://www.oumpalace.com/ ili sličan
Ovaj hotel je smešten u poslovnom delu Kazablanke, na samo nekoliko minuta hoda od Medine. Ima 2 restorana i pristup bežičnom internetu. Sobe u hotelu Oum Palace Hotel & Spa su klimatizovane i svaka je opremljena: TV-om sa satelitskim kanalima, radnim stolom i sopstvenim kupatilom. U restoranu Volubilis Oum Palace služe se jela tradicionalne marokanske kuhinje, a restoran Al Lacout nudi internacionalne specialitete. U ovom hotelu se ne služe alkoholna pića. Spa centar sadrži hamam i saunu.

Hotel u Fesu: Royal Mirage Fes 4* http://www.royalmirageinternational.com/rmimulti/en/hotels/royal-mirage-fes ili sličan  Ovaj hotel je lociran u srcu Fesa, u blizini poslovnog centra, nekoliko muzeja i kulturnih atrakcija. Ima lepe, prostrane i udobne sobe sa sopstvenim kupatilom. Poznati tradicionalni specijaliteti služe se u restoranu Al Wadi.

Hotel u Esauiri: Les Iles 4* www.hotel-des-iles.com ili sličan
Hotel je izgrađen 1948. od strane Antoana Maršizija koji je dizajnirao čuvenu Mamuniju u Marakešu. U hotelu se kombinuje tradicija Maura sa modernim sadržajima. Originalno krilo hotela sadrži 23 sobe raspoređene na 2 sprata. Sve sobe su preuređene 2002. i gledaju na zaliv ili hotelski bazen koji je okružen zelenilom. Svaka soba ima sopstveno kupatilo. Takođe su na raspolaganju 40 bungalova u stilu motela, a svaki ima sopstvenu terasu za sunčanje okrenutu prema bazenu i parking mesto. Gosti hotela mogu da se opuste u jednom od 2 salona ili u hotelskom restoranu koji ima veliku i modernu višenamensku trpezariju okrenutu ka okeanu.

DAN 1
BEOGRAD
(27.12.2023.) BEOGRAD-BEČ-MARAKEŠ Čekiranje putnika na aerodromu „NikolaTesla" u 04:30 časova. Poletanje za Beč u 07:00 časova (let OS740). Dolazak u 08:15 časova. Čekanje na vezu. Poletanje za Marakeš u 10:10 časova (let OS899). Dolazak u 14:15 časova. Transfer do hotela. Smeštaj u hotelu. Popodne odlazak do glavnog trga starog grada Džema-el-Fna; najživopisnijig trga u Maroku, koji podseća tokom dana i večeri na ogromno šareno vašarište sa mnogobrojnim prodavcima, muzičarima, akrobatama, ukrotiteljima zmija. Povratak u hotel. Noćenje.

DAN 2
CASABLANCA
(28.12.2023.) MARAKEŠ-KAZABLANKA (oko 250km) Doručak. Polazak autobusom za Kazablanku, ekonomski i industrijski centar Maroka. Posle podne panoramsko razgledanje grada autobusom: trgovi Muhameda V i Ujedinjenih Nacija, grandiozne nove Džamija Hasana II u koju se ne ulazi, obalsko šetalište, kvart Ain Diab. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.

DAN 3
FES
(29.12.2023.) KAZABLANKA- RABAT-FES (oko 295km) Doručak. Polazak za Rabat, političku prestonicu Maroka. Smešten između atlanske obale i delte reke Bu Regreg, Rabat deluje kao provincijski grad. Početkom veka Francuzi su odabrali Rabat za administrativni centar zemlje i ukrasili ga trgovima, parkovima i građevinama po ugledu na francuske gradove. Po dolasku, obilazak Mauzoleja Mohameda V, zadivljujuće građevine od belog mermera, posvećene sultanu koji je poveo Maroko putem samostalnosti i arapski lokalitet oko kule Hasan (jedan od nacionalnih simbola Maroka). Obilazak kraljevske palate (raskošno zdanje i zvanična rezidencija kralja Hasana II) i stare kapije Bab Ruah. Nastavak vožnje ka Fesu. Dolazak u Fes. Smeštaj u hotelu. Noćenje.

DAN 4
FES
(30.12.2023.) FES Doručak. Razgledanje fascinantnog grada Fesa koji je smešten u srcu severenog Maroka. Bio je carska prestonica u vreme dinastije Merenida, Vatasida i Alauita i vekovima je intelektualno, istorijsko i duhovno središte zemlje. Šetnja kroz stari grad, jedan od najvećih živih srednjovnih gradova na svetu u kome vreme kao da je stalo pre nekoliko stotina godina i gde na jednom kvadratnom kilometru posluje 300.000 trgovaca, zanatlija, vidara, pisara, prodavaca i zabavljača. Kapije i zidovi starog grada (Fes el Bali) ostali su netaknuti, što doprinosi njegovoj tajanstvenosti. Medina ovog grada uvrštena je u svetsku kulturnu baštinu. Obilazak medrese Bu Inanija. Večera. Noćenje.

DAN 5
CASABLANCA
(31.12.2023.) FES-VOLUBILIS- MEKNES-KAZABLANKA (oko 305km) Doručak. Polazak za Meknes, sa kratkim zaustavljanjem u Volubilisu i obilazak starih rimskih ostataka. Smešten u plodnoj dolini, Meknes leži otprilike na pola puta između Fesa i Rabata. Jedan je od četiri carska grada Maroka, koji je u XVII veku ulepšao vladar Mulaj Ismail po ugledu na francusku arhitekturu i graditeljske poduhvate Luja XIV koji mu je bio uzor. Orijentaciono razgledanje starog dela grada: obilazak prostranog centralnog trga El Hedim dugačkog gotovo 200m okruženog radnjama i kafeima, kapije Bab al Mansur, najlepše gradske kapije u Maroku i Džamije Mulaja Ismaila. Nastavak vožnje do Kazablanke. Smeštaj u hotelu. Večera. Individualni doček Nove godine. Noćenje.

DAN 6
CASABLANCA
(01.01.2024.) KAZABLANKA-ESAUIRA (oko 375km) Doručak. Polazak autobusom za Esauiru. Esauira, poznata kao “beli biser”, verovatno je najpoznatiji i najomiljeniji priobalni grad u Maroku. Delom je zato zaslužna reka stranaca, koji su se pre dvadeset godina zaljubili u ovo mesto, kupili oronule stare rijade, preuredili ih, tu se nastanili ili otvorili hotele. Spoj različitih kultura Esauiri daje slobodoumnu, kosmopolitsku atmosferu. Esauira je očaravajuće mesto, puno umetničkih galerija, starinarnica, muzičara i zanatlija. Razgledanje grada. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.

DAN 7
MARRAKECH
(02.01.2024.) ESAUIRA-MARAKEŠ (oko 190km) Doručak. Putovanja ka Marakešu, čudesno lepom gradu izgrađenog u XI veku u podnožju Visokog Atlasa, nekadašnju prestonicu Maroka. Po dolasku u Marakeš, panoramsko razgledanje grada, koji je takodje poznat i kao “crveni grad”: Velika džamija sa 70 metara visokim minaretom Kutubija podignutim u XII veku, zaštitini je znak grada i verovatno najsavršeniji islamski spomenik u severnoj Africi, palata Bahia, čiji je najveći deo palate uništen nakon pada saidske dinastije, ali je ostalo dovoljno da se nasluti bogatstvo u kom su živeli i rezervoari Menara. Obilazak čuvene Mažorel bašte. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.

DAN 8
BEOGRAD
(03.01.2024.) MARAKEŠ-BEČ-BEOGRAD Doručak. Odjavljivanje iz soba oko 11:00 časova. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Poletanje za Beč u 15:15 časova (OS900). Dolazak u 19:15 časova. Čekanje na vezu. Poletanje za Beograd u 22:25 časova (OS739). Dolazak u 23:30 časova.
- Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put

- gotovinski

- čekovima građana do 6 mesečnih rata

- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB

Organizator putovanja je turistička agencija Big Blue, broj licence OTP 121/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Big Blue. OUP

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Antique Roman Palace, Turska - Alanja

Antique Roman Palace, Turska - Alanja

Cenovnik
Athena Pallas Village, Sitonija - 0

Athena Pallas Village, Sitonija - 0

Cenovnik
Vila Marianna studios, Kasandra - Polihrono

Vila Marianna studios, Kasandra - Polihrono FIRST MINUTE

od 99€
Apartmani Metamorfozis, Sitonija - Metamorfozis

Apartmani Metamorfozis, Sitonija - Metamorfozis

od 98€
Vila Ekati, Olimpska regija - Leptokaria

Vila Ekati, Olimpska regija - Leptokaria FIRST MINUTE

od 89€
Vila Aleksandra Star, Kasandra - Polihrono

Vila Aleksandra Star, Kasandra - Polihrono FIRST MINUTE

od 109€
Hotel Manos, Grčka - Paralija

Hotel Manos, Grčka - Paralija

od 89€
Hotel Relax Beach , Turska - Alanja

Hotel Relax Beach , Turska - Alanja

Cenovnik
Royal Dragon Hotel, Turska - Side

Royal Dragon Hotel, Turska - Side

Cenovnik
Hotel Concordia Celes , Turska - Alanja

Hotel Concordia Celes , Turska - Alanja

Cenovnik
Granada Luxury Beach Alanya, Turska - Alanja

Granada Luxury Beach Alanya, Turska - Alanja

Cenovnik
Vila Gregory, Kasandra - Pefkohori

Vila Gregory, Kasandra - Pefkohori

od 110€
Vila Dafni, Evia - Edipsos

Vila Dafni, Evia - Edipsos FIRST MINUTE

od 119€
Litore Resort Hotel and Spa, Turska - Alanja

Litore Resort Hotel and Spa, Turska - Alanja

Cenovnik
Azura Deluxe Resort, Turska - Alanja

Azura Deluxe Resort, Turska - Alanja

Cenovnik
Ambassador Plaza Hotel Kemer, Turska - Kemer

Ambassador Plaza Hotel Kemer, Turska - Kemer

Cenovnik
Sealife Kemer Resort, Turska - Kemer

Sealife Kemer Resort, Turska - Kemer

Cenovnik
Hotel Zena Resort, Turska - Kemer

Hotel Zena Resort, Turska - Kemer

Cenovnik
Vila Marina, Regija Sv. Đorđa - Stavros

Vila Marina, Regija Sv. Đorđa - Stavros FIRST MINUTE

od 119€
Mirage Park Resort, Turska - Kemer

Mirage Park Resort, Turska - Kemer

Cenovnik
Hotel Crystal Land of Paradise, Turska - Alanja

Hotel Crystal Land of Paradise, Turska - Alanja

Cenovnik
Theartemis Palace, Krit - Retimno

Theartemis Palace, Krit - Retimno

Cenovnik
Viking Park Hotel, Turska - Kemer

Viking Park Hotel, Turska - Kemer

Cenovnik
Vila Tasos, Jonska regija - Parga

Vila Tasos, Jonska regija - Parga FIRST MINUTE

od 89€
Oba Time Hotel, Turska - Alanja

Oba Time Hotel, Turska - Alanja

Cenovnik
Viking Star Otel, Turska - Kemer

Viking Star Otel, Turska - Kemer

Cenovnik
Akka Hotels Antedon, Turska - Kemer

Akka Hotels Antedon, Turska - Kemer

Cenovnik
Kapolos Apartments, Evia - Edipsos

Kapolos Apartments, Evia - Edipsos FIRST MINUTE

od 110€
Sunrise Resort Hotel, Turska - Side

Sunrise Resort Hotel, Turska - Side

Cenovnik
Blue Dolphin Hotel, Sitonija - Metamorfozis

Blue Dolphin Hotel, Sitonija - Metamorfozis

Cenovnik