Kuba

Havana i Varadero, Kuba

već od 2265€

Opis destinacije

REPUBLIKA KUBA je ostrvska zemlja u Karipskom arhipelagu, koju osim glavnog ostrva čini još ostrvo Isla de la Juventud, uz nekoliko manjih arhipelaga. Glavni grad HAVANA živi svoj život, zarolbljen u prošlosti, sa 11 miliona stanovnika koji sa nadom gledaju u budućnost. Jedinstven po istorijskom nasleđu, arhitekturi i noćnom životu, grad će vam pružiti priliku za aktivan odmor sa mogućom realizacijom fakultativnih izleta na lokacije u okruženju. Za miran odmor preporučujemo VARADERO – prestonicu Kubanskog turizma sa velikim izborom savremenih hotela raspoređenih duž obale. Na pučini Karipskog mora, Meksičkog zaliva i Atlanskog okena imate priliku da doživite scene iz romana Ernesta Hemingveja “ Starac i more” , posle čega će Kuba zauvek ostati u vašem srcu. KLIMA je tropska, sa srednjom godišnjom temperaturom od 25 stepeni i periodima velike vrućine, visoke vlažnosti vazduha i jakih vetrova. Vlažna sezona traje od maja do oktobra.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
GRUPNO PUTOVANJE SA VODIČEM  
KUBA  
Varadero i Havana – 12 noćenja  
POPUST 100 EUR ZA PRIJAVE DO 31.08.2023. 
16-30.01.2024.  

Cena po osobi u EUR:
HotelCena po osobiTreća odrasla osoba1.dete do 12 godina2.dete do 12 godina
Melia Varadero 4+*
Iberostar Parque Central, Havana 5*
2.979
2.879
/2.365
2.265
/
Iberostar SellecƟon Varadero 5* Iberostar Parque Central, Havana 5*3.449
3.349
3.199
3.099
2.589
2.489
2.589
2.489

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO: 
Prevoz avionom na relaciji Beograd – Istanbul - Havana – Istanbul - Beograd (prevoznik Turkish Airlines), aerodromske takse u Beogradu, Istanbulu i Havani u iznosu od 432 evra (iznos podložan promeni), smeštaj u odabranom hotelu u dvokrevetnim sobama (8 noćenja sa all inclusive uslugom u Varaderu 4+* / 5* i 3 noćenja sa doručkom u Havani 5*, transferi autobusom aerodrom Havana / hotel u Varaderu / hotel u Havani / aerodrom Havana, obilazak Hemnihvejeve kuće u Finca Vigia, Pina Colada kod mosta Bacunayagua, panoramsko razgledanje Havane i vožnja old taimer-ima, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:  
FakultaƟvni izleƟ i posete, OBAVEZNO međunarodno putno zdravstveno osiguranje, individualni troškovi, napojnice.  

FAKULTATIVNI IZLETI  
FakultaƟvni izleƟ se bukiraju I plaćaju kod vodiča na desƟnaciji u gotovini. Cena važi za minimum 15 prijavljenih putnika. 
- Poludnevni izlet Cayo Blanco 
Cena: 128 evra. U cenu je uključen prevoz do marine, vožnja katamaranom, ručak, pića, delfinarijum i usluge lokalnog vodiča.  
- Celodnevni izlet Tri grada 
Cena: 150 evra. U cenu je uključena vožnja klimatozovanim mini busom. obilasci, ručak u Trinidadu, usluge lokalnog vodiča  
- Celodnevni izlet Vinales 
Cena: 96 evra. U cenu je uključen prevoz klimaƟzovanim mini busom, ručak, vožnja brodićem, usluge lokalnog vodiča.  
- “Tropicana” show.  
Cena 95 evra. U cenu je uključen transfer, piće dobrodošlice, cabare show, ¼ boce Havana Club Anejo Rum sa kubanskom koka kolom.  
MELIA VARADERO 4+*, Varadero hƩps://www.melia.com/en/hotels/cuba/varadero/melia-varadero/ 
Položaj: direktno na dugačkoj peščanoj plaži, pored šoping centra Plaza America, oko 8km od centra Varadera,  
Opremljenost: tropski vrt, veliki bazenski deo sa odvojenim dečijim bazenom, đakuzijem, terasom za sunčanje i pool barom (ležaljke, suncobrani i peškiri uključeni i na plaži). Ukupno 490 soba nalazi se u šestospratnom objektu čiji centar čini atrakƟvno unutrašnje dvorište i slikovito uređen lobi sa tropskim biljkama i malim vodopadima. Glavni restoran je na bazi švedskog stola a osim njega hotel poseduje i 3 a-la-carte restorana (steck house, internacionalna kuhinja, specijaliteƟ od ribe i morskih plodova) i 4 bara. U hotelski sadržaj ubrajaju se frizerski salon, radnje, internet kutak, vešernica, medicinska služba i 
rent a car (uz doplatu). Raznovrsni zabavni program preko dana i uveče sa sportom, igrama i predstavama zaokružuje bogatu ponudu.  Sobe: Standard sobe su komforno uređene i imaju kadu/tuš, WC, fen, kablovsku TV, telefon, klimu, mini bar, kuvalo za čaj/kafu, sef i balkon.  Sport (besplatno uz zakazivanje): fitnes centar, tenis (reflektori), košarka, odbojka na plaži, katamaran, windsurfing, kajak, snorkling, Scuba Diving u bazenu.  Sport uz doplatu: bilijar, ronjenje, masaže. golf teren sa 18 rupa (oko 5 min od hotela).  

Iberostar SelecƟon Varadero 5*, Varadero hƩps://www.ibercuba.com/en/hotels/varadero/iberostar-varadero/ 
Položaj: jedan od najbolje ocenjenih hotela u Varaderu, nalazi se direktno na dugoj peščanoj plaži, na oko 14km od centra Varadera  Opremljenost: tropski vrt, veliki bazenski deo sa 3 bazena i delom za decu, gde su gosƟma na raspolaganju ležaljke i peškiri za plažu. 4 restorana, 7 barova i noćni klub. klub za decu, igralište za decu, spa centar, sobe za masažu, frizerski salon, dnevnu i večernju animaciju, karaoke, bejbi siƟng servis... Sobe: Ukupno 386 soba. Standard sobe su komforno uređene, imaju kadu/tuš, WC, fen za kosu, bade manƟle, kablovsku TV, telefon, klimu, mini bar,  Sport (besplatno uz zakazivanje termina ili uz doplatu): fitnes centar, tenis, stoni tenis, golf, kuglanje, odbojka na plaži, kosarka, pikado, sportovi na vodi, snorkling, Scuba Diving. 

Iberostar Parque Central 5*, Havana hƩps://www.ibercuba.com/br/hoteis/la-habana/iberostar-parque-central/ Položaj: nalazi se u centru Havane, preko puta Centralnog parka u neposrednoj blizini Kapitola. Od aerodroma je udaljen oko 30km. Sve turisƟcke znamenitosƟ koje se posećuju u gradu, nalaze se na pešačkoj udaljenosƟ od samog hotela. 
Opremljenost: Ovaj hotel građen po uzoru na španski kolonijalni sƟl, modernog enterijera, ima 3 restorana (restoran u kom se sluzi doručak po principu švedskog stola, a la carte italijanski restoran i steak house), 4 bara i dva bazena sa jacuzzi delom na krovu hotela sa terasom za sunčanje i ležaljkama. Hotel poseduje spa centar sa saunom i sobama za masazu i fitnes centar. GosƟma su na raspolaganju usluge room service, usluge pranja veša.  Sobe: Ukupno 427 soba. Standard sobe u Modern delu su komforno uređene, imaju kadu/tuš, WC, fen za kosu, bade manƟle i papuče, kablovsku TV, telefon, klimu, mini bar, sef, aparat za čaj i kafu. 

1.dan (utorak, 16.januar) BEOGRAD-ISTANBUL Sastanak putnika sa vodičem na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera Filip Travela u 17.40h. Poletanje za Istanbul u 20:20h letom TK1084.  

2. dan (sreda, 17.januar) ISTANBUL-HAVANA-VARADERO Sletanje u Istanbul u 00:05h.Nastavak putovanja letom TK183 za Havanu u 02.10 h. Noćni let. Dolazak u Havanu u 07.15h. Posle carinskih formalnosƟ, transfer do Havane. Obilazak hotela Nacional de Cuba, najpoznaƟjeg hotela u Havani i jednog od simbola Kube. Dorucak u hotelu Nacional de Cuba.  
Prevoz klimaƟzovanim vozilima do izabranog hotela u Varaderu. Na putu do Varadera obilazak muzeja Finca Vigia, privatnog poseda gde je živeo čuveni pisac Ernest Hemingvej (uključeno u cenu). Kuća je sacuvana u izvornoj formi. Svi trofeji koje je osvajao kao lovac, fotografije, knjige, nameštaj, slike, sve je sačuvano i izloženo kao iz doba kada se kuća još korisƟla, te se može oseƟƟ pravi duh tog vremena. 
Po dolasku u hotel u Varaderu, čekju vas piće dobrodošlice i ručak. Smestaj u sobe od 16:00h. Slobodno vreme. Noćenje.  

3-10. dan (četvrtak 18.januar–četvrtak 25.januar) VARADERO Boravak u odabranom hotelu na bazi all inclusive usluge. U toku boravka u Varaderu, biće organizovani fakultaƟvni izleƟ sa vodičem koje možete uplaƟƟ na licu mesta: 
Katamaran - Cayo Blanco Polazak iz hotela i transfer do Marine Gaviota gde se ukrcavamo na katamaran za ostrvo Cayo Blanco. Muzika i zabava sa otvorenim barom traje tokom celog puta. Dolazak u delfinarium gde možete plivaƟ sa ovim čarobnim stvorenjima. Zastajemo na koralnom grebenu gde možete iskusiƟ spektakularno ronjenje na Karibima. SƟžemo na Cayo Blanco, potpuno divlje i nenaseljeno ostrvo bez struje, tekuće vode … Ručak sa kreolskom i morskom hranom, bar sa uključenim lokalnim pićima. Posle ručka, povratak nazad u Marinu Gaviota. Transfer do hotela. 
Tri grada – Santa Clara, Trinidad i Cinefuegos Santa Clara je poznata jer se tu odigrala glavna borba gerilaca na čelu sa Ernestom Če Gevarom. Če Gevara, jedan od znamenitijih osoba svog vremena, bio je lekar, diplomata, pisac, gerilski vodja i revolucionar. U ovom gradu videćemo njegovu statuu kao i memorijalni muzej. Vožnja za Trinidad. Ručak u restoranu u Trinidadu. Obilazak ovog tipičnog kubanskog grada ostaviće vam utisak kao da ste se našli u sred telenovele. Šarmantne kućice, crkva, muzej, pijaca rukotvorina na kojoj ćete moći da kupite rukom pravljene suvenire, figure i unikatne slike. Slobodno vreme u trajanju od 30 minta. Odlazak za Cinefuegos. Razgledanje ovog autentičnog grada, koji još zovu i Biser juga, još nikoga nije ostavilo ravnodušnim. Povratak u Varadero.  

11. dan (petak, 26.januar) VARADERO-HAVANA Doručak i usluga all inclusive do polaska iz hotela. Polazak za Havanu oko 13:00h. Kratka pauza na Bacunayagua mostu sa ukljucenim osveženjem - najbolja Pina Colada u ovom delu sveta (uključeno u cenu). Nastavak ka prestonici Kube i obilazak grada (uključeno u cenu). Tura započinje obilaskom Univerziteta, Trga Revolucije i čuvene “Malecon” promenade. Obilazak kolonijalnog dela grada, prolazak pored pozorišta, parkova i raznobojnih gradjevina u spanskom sƟlu. Prošetaćemo starom Havanom, koja je zbog svoje lepote uvrštena na listu UNESCO svetske kulturne bašƟne i upoznaƟ se sa veličanstvenim trgovima koji su obeležili ovaj znameniƟ grad-muzej. Ova poseta ne bi bila kompletna bez obilaska hotela Ambos Mundos, Floridita i Bodeguita del Medio barova. Jednosatna vožnja čuvenim old Ɵmer-ima, koji će vas dovesƟ do vašeg hotela u centru grada. Piće dobrodošlice i smeštaj. Noćenje. 

12-13. dan (subota 27.januar-nedelja 28.januar) HAVANA Boravak u Havani na bazi noćenja sa doručkom. U toku boravka će biƟ organizovani fakultaƟvni  izleƟ: 
Dolina Vinales - Na 2,5 sata vožnje od Havane dočekaće vas jedinstveni pejzaž gde se palme spajaju sa crvenim udolinama iznad kojih se uzdižu kršne tvorevine “Mogotes”. Tura se nastavlja autobusom ka pećinama “La Cueva del Indio” gde ćemo doživeƟ nezaboravno iskustvo plovidbe u tradicionalnim brodovima podzemnom rekom koja prolazi kroz samu Haystack Hillock planinu. Ručak u lokalnom restoranu Finca Paraiso gde je obezbedjen Ɵpični kreolski obrok uz jedno uključeno piće. Posle ručka, nastavak obilaska ka Muralu praistorije. Povratak u Havanu u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.  
Tropicana – Odlazak u nocni klub Tropicana na Ɵpicnu reviju karipskog plesa u kabare sƟlu. 

14. dan (ponedeljak 29.januar) HAVANA-ISTANBUL Napuštanje hotela u ranim jutarnjim časovima i transfer do aerodroma u Havani. Let za Istanbul TK183 u 08:40h.  

15.dan (utorak 30.januar) ISTANBUL-BEOGRAD Dolazak na aerodrom u Istanbulu u 08:55h i nastavak leta za Beograd u 13:55h. Dolazak u Beograd u 13:45h. KRAJ PROGRAMA 

Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. 

- Prilikom prijavljivanja I zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se kompletan iznos za avionske karte I avans 40% za smeštaj, dok se ostatak upladuje najkasnije 15 dana pred početak putovanja. 
- Plaćanje može biti: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master, Maestro i Dina). 
- Avio karte je mogude platiti na 3 mesečne rate bez kamate (čekovima) 

FT

Organizator putovanja je turistička agencija Filip Travel, broj licence OTP 113/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Filip Travel. OUP

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas