Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
FRANCUSKA, NEMAČKA & AUSTRIJA
STRAZBUR – KEL – KOLMAR – KAJZERZBERG – RIKVIR – FRAJBURG – SALCBURG – HALŠTAT
6 dana / 3 noćenja –  autobusom
(2 noćenja u Kelu + 1 noćenje u Salcburgu)
22.11. – 27.11.2023.

CENA ARANŽMANA: 399 €
FIRST MINUTE CENA DO 20.09.: 299 €

ARANŽMAN OBUHVATA:
– Prevoz autobusom turističke klase na navedenoj relaciji / (mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju),
– Smeštaj u Kelu u hotelu 3* u 1/2 sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom ( 1/2+1 sobe ISKLJUČIVO NA UPIT),
– Smeštaj u Salcburgu u hotelu 3* u 1/2 sobama na bazi 1 noćenja sa doručkom ( 1/2+1 sobe ISKLJUČIVO NA UPIT),
– Usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja,
– Obilazak Strazbura,
– Troškove ogranizacije putovanja.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
– Međunarodno putno zdravstveno osiguranje  – 756 rsd/ PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE SE PREPORUČUJE ZA PUTOVANJE U INOSTRANSTVO RADI VAŠE SIGURNOSTI,
– Individualne troškove,
– Fakultativne izlete,
– Obaveznu gradsku taksu za boravak u hotelima – po osobi po noći – plaća se na licu mesta,
– Doplatu za jednokrevetnu sobu –  120 €.

FAKULTATIVNI IZLETI (minimum za realizaciju 25 pax):
– Frajburg & Kolmar – 40 €,
– Kajzerzberg & Rikvir –  30 €,
– Halštat  –   20 €.

NAPOMENE U VEZI FAKLUTATIVNIH IZLETA:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cene fakultativnih izleta su po osobi, minimum za realizaciju izleta je 25 putnika. Cena izleta se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica i organizacije. Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica za muzeje i lokalitete, goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta…Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, vremenskih uslova, rasporeda plovidbe brodova i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u evrima, ino partneru ili pratiocu grupe.
Hotel Ates 3* – Kel, www.ates-hotel.de
Hotel se nalazi u mestu Kel u Nemačkoj koji je udaljen od istorijskog centra Strazbura 7 km, na samom putu za Strazbur. Postoji učestali gradski prevoz do Strazbura, a povratna karta košta oko 3.30€. Mesto Kel ima pešačku zonu u blizini hotela, kao i brojne prodavnice. Hotel ima recepciju, aperitiv bar i restoran. Sobe su standardne dvokrevetne. standardno opremljene i poseduju: kupatilo, telefon, TV i Wi–Fi internet. Doručak se služi po principu samoposluživanja – izbor vise jela.
1. dan   BEOGRAD
Polazak sa Novog Beograda pored Brankovog mosta, preko puta TC Ušće (bivša okretnica autobusa 43, a sadašnje stajalište autobusa br 60, skejt park) u 15:00 h (tačno vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje – organizator šalje SMS obaveštenje svim putnicima sa svim detaljima polaska). Dnevna a zatim noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju i Austiju prema Francuskoj sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

2. dan   STRAZBUR – KEL
Dolazak u Strazbur. Obilazak grada u pratnji vodiča. Šetnja kroz istorijski centar grada sa veličanstvenom katedralom Notr–dam u gotskom stilu sa zvonikom visine 142 metra, Stara carina, Palata Rohan, kuća Kamerzel, Gutenbergov trg, “Mala Francuska” (najslikovitiji deo starog Strazbura sa šarenim građevinama od drveta, sa pokrivenim mostovima i odbrambenim kulama, ujedno i zaštićen i proglašen svetskom baštinom od strane UNESCO–a). Slobodno vreme. Odlazak u Kel. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. dan  KEL – FRAJBURG (fakultativno) – KOLMAR (fakultativno) – KEL
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost  fakultativnog izleta Frajburg i Kolmar. Polazak prema gradiću Frajburg koji nosi nadimak “Dragulj Švarcvalda”. Danas važi za jedan od najlepših srednjovekovnih gradova u Evropi koji ima i najveći broj sunčanih dana u Nemačkoj. Neobično uski vodeni kanali, glavni trg sa gotskom katedralom Munster i zvonikom od 116m, trg Augustinaca sa manastirom krase ovaj grad. Slobodno vreme za šetnju i razgledanje. Nastavak putovanja ka Kolmaru, čiji stari i očuvani srednjovekovni centar grada, nastao u 9. veku, predstavlja glavnu atrakciju koja privlači brojne turiste. Zbog mnogobrojnih mostova, kanala i predivnih trgova jedan deo ovog grada nosi ime – “mala Venecija”. U starim drevnim građevinama smeštene su crkve, prodavnice, suvenirnice, kafei. Slobodno vreme za uživanje u centru grada. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan  KEL – KAJZERSBERG (fakultativno) – RIKVIR (fakultativno) – SALCBURG
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta Kajzersberg i Rikvir. Dolazak u selo Kajzersberg, mesto sa živopisnim zgradama različitih arhitektonskih perioda. Šetnja i foto pauza. Nastavak putovanja ka selu Rikvir koje je proglašeno za jedno od najlepših sela Francuske. Selo je smešteno između uređenih vinograda, sa samo 3000 stanovnika, u kom je snimano više istorijskih filmova. Slobodno vreme. Povratak u Kel. Putovanje do Salcburga. Smeštaj u hotel. Noćenje.

5. dan   SALCBURG – HALŠTAT(fakultativno)
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta Halštat – poznato jezero i jedan od najpoznatijih fotografskih motiva Austrije, mestašca s ribarskim kućama koje je poznato po arheološkom nalazištu keltske kulture. Okružen je bujnim alpskim planinama, a pored divnog pejsaža i očuvane prirode, prava atrakcija su i istorijske znamenitosti Halštata: Župna crkva Vaznesenja koja je sagrađena 1505. godine, podzemno groblje Karner u kojem se nalazi kosturnica iz XVI veka, Halštat muzej koji ima drugu najveću kolekciju na svetu umetničkih dela halštatske kulture i rudnik soli. Slobodno vreme za obilazak gradića. Povratak u Salcburg. Polazak za Beograd.

6. dan   BEOGRAD
Povratak u  Beograd u jutranjim časovima – zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.
Cene su izražene u evrima, a plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, u skladu sa sledećim uslovima:

– 30% od cene rezervisanog smeštaja i autobuskog prevoza prilikom rezervacije, a ostatak u mesečnim ratama, tako da aranžman bude isplaćen najkasnije 15 dana pre datuma početka korišćenja usluge

– Odloženo plaćanje na rate: 40% prilikom rezervacija, ostatak (60%) na 3  jednake mesečne rate, čekovima gradjana, realizacija  svakog 10. ili 20. u mesecu

– platnim karticama (VISA, VISA ELECTRON, MASTER, MAESTRO, DINA) u skladu sa naznačenim uslovima plaćanja

MAY

Organizator putovanja je turistička agencija Mayak Tours, broj licence OTP 33/2021 kategorija licence A25. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Mayak Tours. OUP

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama