Beč

Beč, Austrija

već od 199€

Opis destinacije

Beč je glavni grad i ujedno jedna od saveznih država Austrije, sa 1.512.000 stanovnika, jedan je od najlepših gradova u Evropi. Nalazi se na raskršću putnih pravaca sever-jug, povezujući Baltik sa Jadranom, i zapad-istok, povezujući Zapadnu Evropu sa Balkanom. Grad dostiže svoj vrhunac krajem IX veka, kada sa 2.200.000 stanovnika predstavlja prvi južno-nemački grad, kulturno središte, rečnu luku, industrijski i trgovinski centar povezan sa češkim, mađarskim i južnoslovenskim zemljama. Centar Beča je čuveni Ring, deo grada koji je svoj urbanistički izgled dobio za vreme vladavine cara Franje Josifa. Njegova ideja je bila da se jednim bulevarom odvoji centar grada, ili Innere Stadt sa svojim palatama, pozorištima i radnjama od perifernih delova. Ring je samo jedna od 23 oblasti, koliko ih Beč ima. Užem Beču pripada 9 oblasti, a ostale obuhvataju i predgrađa.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
NOVOGODIŠNJI PRAZNICI U
BEČU
fakultativno odlazak u Bratislavu
01.01.2024.-04.01.2024.
4 dana/2 noći
POLAZAK IZ NIŠA- DOPLATA 25 EURA
 
CENA ARANŽMANA: 199 evra

U cenu aranžmana su uračunati:
- prevoz autobusima turističke klase (AC, dvd)
- smeštaj u hotelu 2/3*** usluga – 2 noćenje sa doručkom (švedski sto)
- smeštaj u 1/2 ili 1/3 sobama( ½+1 pomoćni ili standardni ležaj)  (svaka soba ima twc, tv, tel)
- usluge turističkog pratioca grupe
- usluge agencije

U cenu aranžmana nisu uračunati:
- doplata za 1/1 sobu 80 evra
- medjunarodno putno osiguranje 800,00 din (grupna polisa sa administrativnim troskovima)
- individualne troškove
- fakultativni obilasci i ulaznice:
– obilazak grada 10 eura
- Dunavski toranj (ulaznica, vodič, autobuski prevoz) – _______evra
- dvorac Belvedere (ulaznica, vodič, autobuski prevoz) – ______ evra
- paket : Dunavski toranj i Dvorac Belvedere – ______________ evra
- dvorac Schönbrunn (ulaznica, vodič, autobuski prevoz) – 35 evra
- izlet do Bratislave 20 eura ( obilazak sa vodičem, prevoz )

NAPOMENA- doplata za polazak iz Subotice 500,00 dinara -mesto polaska- stajalište kod hotela Patria
polazak iz Novog Sada- bez doplate/ Mesto polaska- Sadović  Petrol pumpa na Temerinskom putu ( sat vremena kasnije u odnosu na vreme polaska iz Beograda) OBAVEZNO prilikom prijave za putovanje upisati ulaz NOVI SAD/SUBOTICA.  Agencija nema obavezu da preuzme putnike, ukoliko se u rezervaciji ne upište mesto odakle se kreće.  Nakon slanja sms poruke o polasku, svaka promena ulaska će se posebno naplaćivati ukoliko postoji tenička mogućnost izmene.

FAKULTATIVNI IZLETI: Izleti se organizuju u saradnji sa lokalnim partnerom. Cene izleta su podložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije…
Hotel (najčešća saradnja sa hotelima-Ibis Budget Wien Sankt Marx, Ibis Budget Wien Messe, HB1 Hotel Wr. Neudorf, Hotel Mozart 3* Arion Cityhotel Vienna 4*, OEKOTEL TRAISKIRCHEN 3*,  Life Hotel Vienna Airport 3*, Hotel Kyriad Vienna Altmannsdorf 3*    …) se nalazi na periferiji ili nedaleko od centra grada, na liniji gradskog prevoza. Sobe sa TWC, 1/2 i 1/3. Usluga u hotelu je noćenje sa doručkom na bazi švedskog stola. Ime hotela biće poznato 7 dana pred putovanje.

Hotel Mozart 3* (Julius-Tandler-Platz 4, 1090 Wien; www.hotelmozart-vienna.at)
Arion Cityhotel Vienna 4* (Hintschiggasse 1, 1100 Wien) https://arion-cityhotel.com/de/hotel/
Life Hotel Vienna Airport 3* (Marcotelstraße 1, 2401 Fischamend, https://lifehotelvienna.com/de/hotel/
Hotel Kyriad Vienna Altmannsdorf 3* (Hoffingergasse 33, 1120 Wien) https://vienna-altmannsdorf.kyriad.com/en-us/
OEKOTEL TRAISKIRCHEN 3* (Hochmühlstraße 5, 2514 Traiskirchen, https://www.oekotel.com/unsere-hotels/traiskirchen-wien-sued/)

Ibis Budget Wien Sankt Marx 2*- hotel se nalazi u gradu, na periferiji, svega nekoliko metro stanica od centra grada. Hotel se nalazi sa samoj liniji metroa. Sobe su dvokrevetne. U sklopu soba nalzi se wc, tuš, dva odvojena kreveta ili jedan fransuski lezaj.  Standardno opremljena soba. WC se nalazi posebno  a posebno tuš kabina u sklopu sobe. Neke sobe imaju imaju krevet na sprat- pomoćni kretvet, namenjen isključivo za decu do 12 godina. Sobe mogu biti jednokrevetne i dvokrevetne i dvokrevetne sa pomoćnim krevetom za decu. Hotel nema trokrevetne sobe. Doručak je samoposluživanje.
1. Dan 01.01.2024.– ( PONEDELJAK ) Beograd-Novi Sad-Subotica
Polazak iz Beograda autobusom oko 22.00 časa sa parkinga kod Sava Centra. Vožnja kroz Mađarsku, Austriju do Beča.

2. Dan 02.01.2024.(UTORAK) Beč
Dolazak u Beč u jutarnjim časovima. Beč je jedan od najlepših gradova u Evropi. Grad bogate istorije, prelepih građevina i mesta za zabavu. Zahvaljujući svom položaju od kamenog doba područje grada Beča bilo je konstantno naseljeno tako da predstavlja jednu od najstarijih ljudskih naseobina. Kasnije Beč postaje carski grad sa vodećom ulogu u kreiranju Evrope. Grad palata i dvoraca. Beč je poznat kao grad sa izuzetnim muzejima – od onih sa vrhunskim umetničkim delima do muzeja leptira. Panoramski obilazak grada autobusom. Nakon toga  fakultativni obilazak užeg centra grada- pešačka tura ( od Trga Marije Terezije,do zgrade dvoraca Hofburg, zatim centrom grada do glavne ulice Kertner strasse i katedrale Stephansdom. Slobodno vreme. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. Dan 03.01.2024. (SREDA ) Beč-Bratislava
Doručak. Nakon doručka, fakultativan obilazak Dunavskog tornja odakle se pruža predivan pogled na Beč i Dunav park. Fakultativni obilazak dvorca Belvedere u kome se nalazi nacionalna galerija Austrije. Slobodno vreme. Fakultativno odlazak u Bratislavu. Obilazak bratislavskog zamka (Bratislava castle) koji sa brda nadomak starog centra dominira nad gradom. Ovaj zamak jedan je od najstarijih svedoka razvoja Bratislave u različitim epohama, a danas se u njemu čuva deo zbirke istorijskog muzeja. Ulazak u podgrađe i park koji okružuje zamak je individulni ulazak u muzej. Nakon obilaska zamka, šetnja ulicama starog grada gde se nalaze brojni restorani, suvenirnice, ali i različiti muzeji, tipični i neobični poput muzeja satova ili muzeja vinogradarstva. Primaciálny palác, neoklasična palata u kojoj je danas gradonačelnik Bratislave, i palata Grasalkovič, koja je danas rezidencija predsednice.,Plavu crkvu, kao i zgradu filharmonije i Narodno pozorište, te Univerzitet Komenskog. Slobodno vreme. Povratak u Beč.Noćenje.

4. Dan 04.01.2024. ( ČETVRTAK ) Beč-Subotica-Novi Sad-Beograd
Doručak. Fakultativno: uz pratnju lokalnog vodiča odlazak do čuvenog dvorca Schönbrunn , gde posetioci mogu obići 20-40 soba austrijske carske porodice, uređenih po ukusu Marije Tereze u XVIII veku. Najznačnija i najposećenija atrakcija u Beču je dvorac Šenbrun sa preko dva miliona posetilaca godišnje. Ova barokna palata pod zaštitom UNESCO-a bila je nekada letnja rezidencija Habsburgovaca a danas osim što je “magnet” za turiste mesto je i za političke susrete na najvišem nivou. Bogato dekorisane prostorije i fantastična arhitektura čine ga vrlo privlačnim a često ga zovu i Mini Versaj. Slobodno vreme za šetnju parkom koji okružuje dvorac i poseta vidikovcu iznad dvorca. Na vrhu brežuljka nalazi se Glorijet koji je korišćen kao trpezarija i sala za prijeme a danas je pretvoren u najveći kafić u Beču. Sa vrha Glorijeta se pruža atraktivan panoramski pogled na Beč. Tokom božićnih i uskršnjih praznika ispred palate Šenbrun organizuje se sajam. Na 60-tak štandova osim rukotvorina iz cele Austrije nalazi se i bogata gastronomska ponuda.Slobodno vreme u gradu. Polazak za Srbiju. Vožnja kroz Mađarsku, dolazak u Beograd na mesto polaska posle ponoći.
– 40% prilikom rezervacije ostatak 15 dana pre putovanja.   

– 50% prilikom rezervacije ostatak na jednake rate čekovima građana do 15.03.2024.

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate

LVL

Organizator putovanja je turistička agencija Lavli Travel, broj licence OTP 5/2021 kategorija licence A10. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Lavli Travel. OUP

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Von Resort Golden Coast, Turska - Side

Von Resort Golden Coast, Turska - Side

Cenovnik
Vila Vasilis, Olimpska regija - Nei Pori

Vila Vasilis, Olimpska regija - Nei Pori FIRST MINUTE

od 119€
Royal Taj Mahal, Turska - Side

Royal Taj Mahal, Turska - Side

Cenovnik
Hotel Cyprotel Faliraki, Rodos - Faliraki

Hotel Cyprotel Faliraki, Rodos - Faliraki

Cenovnik
Ladonia Hotels Breeze Beach, Turska - Bodrum

Ladonia Hotels Breeze Beach, Turska - Bodrum

Cenovnik
Vila Extreme Mazonettes, Olimpska regija - Nei Pori

Vila Extreme Mazonettes, Olimpska regija - Nei Pori FIRST MINUTE

od 119€
Hotel Club Nena, Turska - Side

Hotel Club Nena, Turska - Side

Cenovnik
Atlantis Hotel, Krit - Retimno

Atlantis Hotel, Krit - Retimno

Cenovnik
Vila Mardin, Olimpska regija - Olympic Beach

Vila Mardin, Olimpska regija - Olympic Beach

od 140€
Vila Teodora, Olimpska regija - Paralija

Vila Teodora, Olimpska regija - Paralija FIRST MINUTE

od 110€
Sunmelia Beach Resort Hotel and Spa, Turska - Side

Sunmelia Beach Resort Hotel and Spa, Turska - Side

Cenovnik
Hotel Cnic Gemini, Krf - Messonghi

Hotel Cnic Gemini, Krf - Messonghi

Cenovnik
Hotel Anavra, Jonska regija - Sivota

Hotel Anavra, Jonska regija - Sivota

od 120€
Kuća Christos, Sitonija - Gerakini

Kuća Christos, Sitonija - Gerakini

od 98€
Labranda Excelsior Hotel, Turski - Side

Labranda Excelsior Hotel, Turski - Side

Cenovnik
Hotel Zena Resort, Turska - Kemer

Hotel Zena Resort, Turska - Kemer

Cenovnik
Valeri Beach, Turska - Kemer

Valeri Beach, Turska - Kemer

Cenovnik
Vila Alexandros Palace, Regija Sv. Đorđa - Stavros

Vila Alexandros Palace, Regija Sv. Đorđa - Stavros FIRST MINUTE

od 95€
Vila Amy, Tasos - Limenas

Vila Amy, Tasos - Limenas FIRST MINUTE

od 99€
Vila Maria, Kasandra - Kalitea

Vila Maria, Kasandra - Kalitea FIRST MINUTE

od 99€
Vila Stela, Regija Sv. Đorđa - Asprovalta

Vila Stela, Regija Sv. Đorđa - Asprovalta FIRST MINUTE

od 100€
Belconti Resort, Turska - Belek

Belconti Resort, Turska - Belek

Cenovnik
Hotel Manos, Grčka - Paralija

Hotel Manos, Grčka - Paralija

od 89€
Vila Holiday Rooms , Olimpska regija - Leptokaria

Vila Holiday Rooms , Olimpska regija - Leptokaria FIRST MINUTE

od 99€
Vila Limone 2, Jonska regija - Parga

Vila Limone 2, Jonska regija - Parga FIRST MINUTE

od 139€
Vila Sirmatenia, Sitonija - Sarti

Vila Sirmatenia, Sitonija - Sarti

od 108€
Acropol Beach Hotel, Turska - Antalija

Acropol Beach Hotel, Turska - Antalija

Cenovnik
My Ella Bodrum Resort & Spa, Turska - Bodrum

My Ella Bodrum Resort & Spa, Turska - Bodrum

Cenovnik
Vila Panos, Tasos - Skala Sotiros

Vila Panos, Tasos - Skala Sotiros FIRST MINUTE

od 110€
Hotel Dobedan Beach Resort Comfort, Turska - Side

Hotel Dobedan Beach Resort Comfort, Turska - Side

Cenovnik

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama