KINA

 

 

CARSKAISTORIJSKATURA

PEKING,SIAN,SUDŽOU,VELIKIKANAL,NANĐING,

HANGDŽOU,ŠANGAJ

 

15 dana / 12 noćenja, avionom i vozom

Polazak: 26. oktobar 2017./ Povratak: 09. novembar 2017.

 

Za Kineze Kina je – centar sveta. Za one koji je nisu upoznali idoživeli velika je misterija. Između ostalog i zato jer je dugo, dugo bila skivena od ostatka sveta Velikim zidom koji je brižno čuvao mir ne samo veličanstvene imperije već i civilizacije o čijim se vrednostima moglo samo naslućivati.Baš takva Kina je oduvek interesovala i mamila Evropljane. Još od dana kada je Marko Polo zakoračio na njen prostor pa sve do danas kada je i zvanično jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija.Na jednom putovanju upoznaćete obilje njenih prirodnih lepota, proći putevima burne prošlosti pretvorene u bogatstvo istorije, ali i uživati u fascinantnj sadašnjosti. Kineski Sian je kolevka istorije ove zemlje, a Peking i Šangaj putokaz njene budućnosti…

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan(26.10.2017.)BEOGRAD–DOHASastanakputnikanaaerodromu"NikolaTesla"kodšalteraKonTikiu10:25časova.PoletanjezaDohuu12:25časova(LetQR 232).Obrok u avionu. Sletanjeu18:25 časova.Čekanjenavezu.

2.dan(27.10.2017.)DOHA–PEKINGPoletanjezaPekingu02:10 časova(LetQR 892). Obrok u avionu.Sletanjeu14:55 časova.Transferdohotela.Smeštaj.Večera.Noćenje.

3.dan(28.10.2017.)PEKINGDoručak. Obilazak veličanstvenog Zabranjenog grada sa brojnim palatama, paviljonima i vrtovima, neprocenjivim dragocenostima kineske arhitekture i umetnosti. Razgledanje grada nastavlja se na Trgu Tjenanmen, na kome se nalazi Mauzolej Mao Cetunga (ne ulazi se), kao i druge važne državne institucije. Odlazak do Hrama neba, jednog od najlepših i najinteresantnijih hramova u Pekingu. Prepoznatljiv je po plavom krovu od glaziranih pločica. U program je uključena i poseta galeriji - fabrici bisera. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4.dan(29.10.2017.)PEKINGDoručak. Odlazak do mesta u kome se nalaze najbolje očuvani delovi Kineskog zida, jedinog dela ljudskih ruku vidljivog sa Meseca. Obilazak jedne od čuvenih grobnica Ming dinastije, zatim i prelepe Letnje palate, u blizini Pekinga. Po povratku, panoramsko razgledanje Olimpijskog parka ukrašenog poslednjim dostignućima moderne arhitekture, poput stadiona "Ptičije gnezdo“ i "Vodena kocka" ili velikog olimpijskog bazena. Poseta Muzeju žada u kome je i prodajna galerija. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

5.dan(30.10.2017.)PEKING–SIANDoručak (lanč paket).Transferdo železničke stanice. Polazak voza zaSian,jednuodprestonicastareKine. Po dolasku obilazakčuvenogMuzeja terakote,ukomejesmeštenopreko6.000iskopanihfiguravojnika napravljenihodterakoteuprirodnojveličinisafizionomijamaljudiizrazličitihdelovaKine. Transferdohotela.Smeštaj.Večera. Noćenje.

6.dan(31.10.2017.)SIAN–SUDŽOUDoručak.Prepodne razgledanjegradakojijebiopočetnatačkanačuvenom"Putusvile".ObilazakPagodevelikeguskeistarihkapija kao i Šansiistorijskogmuzeja.Večera.Transferdoželezničke stanice. Odlazak vozom za Sudžou.

7.dan(01.11.2017.)SUDŽOUDolazak. Doručak. Celodnevno razgledanje grada, koga nazivaju Venecijom Kine, zbog brojnih kanala koji ga presecaju. U starom delu grada još uvek mnoge kuće jednom stranom gledaju na ulicu a drugom na kanal. Grad ima dugu istoriju. Naročito je bio razvijen za vreme Song dinastije. Pored kanala oduvek je bio poznat i po svojim veoma lepim baštama u kojima se odmarala kineska aristokratija. Čuven je od davnina i po proizvodnji svile. Obilazak čuvene bašte Pokornog upravitelja, koja je zbog lepote i kulturno istorijskog značaja na UNESCO listi kulturne baštine. Poseta fabrici svile. Večera. Noćenje.

8.dan (02.11.2017.) SUDŽOUDoručak. Obilazak Tigrovog brda, Velikog kanala i radionice za vez. Veliki kanal je najstariji i najduži (1.795 km) na svetu. Ima 24 prevodnice  i oko 60 mostova. Njegova izgradnja počela je još u 5.veku p.n.e. Proteže se od  Pekinga  do Hangdžoua. Usput zaustavljanje kod sela Džou, na čuvenom Velikom kanalu. Večera. Noćenje.

9.dan (03.11.2017.)SUDŽOU–NANĐINGDoručak. Polazak autobusom za Nanđing (oko 3 sata vožnje), jednu od šest starih kineskih prestonica. Nalazi se na čuvenij reci Jangce. U toku razgledanja obilazak Mauzoleja dr. Sun Jatsena, koga su mnogi smatrali ocem moderne Kine i  mosta na reci Jangce, jednog od najdužih u Kini.  Odlazak do Činhuaj reke, obilazak starih kapija Guan Džo iz Ming perioda, kao i poseta fabrici kristala. Večera. Noćenje.

10.dan(04.11.2017.)NANĐINGHANGDŽOUDoručak. PolazakautobusomzaHangdžou(oko 4 sata vožnje).Dolazak.Smeštajuhotelu. U popodnevnim časovima obilazakPagodešestharmonija koje predstavljajujednoodpravihremekdelastarekineskearhitekture.Večera. Noćenje.

11.dan(05.11.2017.)HANGDŽOUDoručak.OdlazakdoZapadnogjezera,jednogodnajlepšihuKini.Okruženosatristraneplaninama,sapunopagoda,hramovaidrugihistorijskihznamenitosti,najvišejekorišćenokaoinspiracijapesnicimaislikarima. Kratka vožnja brodom po jezeru.ObilazakLingijanhrama.Lingijanhramjejednaodglavnihatrakcijakojaseodlikujesjajnimbudustičkimrezbarijimaiz10-14veka. Poseta fabrici čaja. Večera. Noćenje.

12.dan (06.11.2017.) HANGDŽOUŠANGAJDoručak.Odlazakautobusomza Šangaj(192km). Po dolaskurazgledanjenajmnogoljudnijeggradaKine,kojiodsvihkineskihgradovanajvišepodsećanaevropski.RazgledanjeuključujeHramBudeod žada, čuvenuJubaštu.Večera.Noćenje.

13.dan(07.11.2017.)ŠANGAJDoručak.Obilazak poslovnog centra Bund, Nanđing ulice, čuvenog Šangaj muzeja. Večera.Noćenje.

14.dan (08.11.2017.)ŠANGAJDOHADoručak.Slobodandanzaindividualnarazgledanjaikupovinu.Sobesenapuštajuu12:00časova (premameđunarodnimuzansama).Uvečetransferdoaerodroma.PoletanjezaDohuu23:15 časova(LetQR 871). Obrokuavionu.

15.dan(09.11.2017.)DOHABEOGRADSletanjeuDohu u04:55 časova. NastavakputovanjazaBeogradu06:40časova (LetQR 231).Obrok u avionu. Sletanjeu 10:25 časova.

 

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate)

Smeštaj

Usluga

Cena aranžmana po

osobi u dvokrevetnoj sobi

Doplata za

jednokrevetnu sobu

Hoteli 4*

Prema programu

1490 €

390 €

 

NAPOMENA:Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajemnepreporučujemozatriodrasleosobe,jertrećikrevetneodgovarastandardnojveličini i vrše se na upit.Trećaodraslaosobaneostvarujepopustudodatnomležaju.

 

Ucenuputovanjajeuračunato: Prevozavionomnanavedenimrelacijama, prevoz vozom na relaciji Peking-Sian (brzi voz, ekonomska klasa) i Sian-Sudžou -  1 noćenje (kušet kola, kabina za četiri osobe) i autobusompremaprogramu,smeštajudvokrevetnimsobamauhotelima(lokalnakategorizacija) u Pekingu 4*  (3 noćenja) - Jintailong International Hotel, u Sianu 4* (1 noćenje) - Grand Metropark Hotel Xian, u Sudžou 4* (2 noćenja) - Days Hotel Front Xiang Cheng Suzhou, u Nanđingu 4* (1 noćenje) - Glarun Jinling Hotel, u Hangdžou 4* (2 noćenja) - Braim canal Hotel, u Šangaju 4* (2 noćenja) - Grand Mercure Baolong Hotel,transferi,razgledanjaiishranapremaprogramu, (doručak u hotelima-internacionalnišvedskisto,ručkoviilivečere prema programu u lokalnim restoranima-kineskahrana, meni od više različitih jela),troškoviorganizacijeivođenjaputovanja.

 

Ucenuputovanjanijeuračunato:Avio-takse u iznosu od 282,03 evra (koje se sastoje od sledećih nerefundabilnih taksi : EUR 222.00 YQ, i refundabilnih  EUR 4.48LG, EUR 0.98RF, EUR 16.72RS, EUR 7.28YR, EUR 0.22RS, EUR 17.50G4, EUR 0.92PZ, EUR 11.93CN) - (podložne su promeni, a njihov konačni iznos se plaća sedam dana pre putovanja u agenciji, po prodajnom kursu Banca Intesa, na dan uplate), dinarski deo aranžmana u iznosu od 1.790 dinara po rezervaciji, fakultativni izleti, međunarodno putno osiguranje, kao ni osiguranje od otkaza putovanja koji se preporučuje.

OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE:

 

 • · KLIMA:

je izrazito kontinentalna. Proleće kao i jesen, najlepše doba za posetu ovih gradova. Prosečne dnevne temperatura se kreću od 10-25°C, jutra i večeri nešto svežiji.

 

 • · VALUTA:Kina:  (Kineski juan) 1USD= 6.90233 CNY  1EUR= 7.50008 CNY

 

 • · VIZE: Državljanima Srbije sa biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) nije potrebna viza za  Kinu. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona treba sami da se raspitaju kod diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.
 • · Obaveznanapojnicaod5USDpodanuboravka,poosobizalokalnogvodičaivozača.

 

 • · SMEŠTAJ:

Hotel u Pekingu: Jingtailong International Hotel 4*

http://www.jtlhotel.com.cn/index.php?Locale=en-us

Hotel je u samom centru Pekinga. Udaljenjen je svega 500 metara od Trga Tjenanmen i na oko 800 metara od Hrama neba. U blizini hotela nalaze se mnogobrojne turističke atrakcije i restorani. Standardne sobe su prosečne veličine 30m2, opremljene sa LCD TV, sefom, mini barom i centralnim sistemom klime.

 

Hotel u Sianu: Grand Metropark Hotel Xian 4*

http://www.hkctshotels.com/hotels/XianGrandMetropark/#

Centralna lokacija hotela osigurava gostima brz i lagan pristup mnogim turističkim atrakcijama ovog grada. Hotel ima 315 soba. Sobe su elegantno dekorisane i sadrže plazma televizor, klima uređaj, mini bar, sef i besplatni bežični internet.

 

Hotel u Sudžou: Days Hotel Front Xiang Cheng Suzhou 4*

https://www.wyndhamhotels.com/days-inn/suzhou-china/days-hotel-frontier-xiangcheng-suzhou/overview|

Udaljen samo 3km od centra grada, strateška lokacija hotela osigurava gostima brz i lagan pristup mnogim lokalnim mestima i interesima. Moderno opremljene sobe sadrže besplatni bežični internet, LCDTV, mini bar, ketler, sef, fen za kosu, centralnu klimu. Hotel ima fitness centar, kafeteriju, bar, kineski restoran.

 

Hotel u Nanđingu: Glarun Jinling Hotel 4*http://162.jinlinghotels.com/English/Index.html

Hotel se nalazi u južnom delu Nanđinga, na oko 12 minuta vožnje (20km) od centra grada. Hotel ima 3 restorana, fitnes centar, bar, besplatan internet. Sobe su oko 30m2 opremljene sa klima uređajem, mini barom, ketlerom, sefom, LCD TV.

 

Hotel u Hangdžou: Braim canal Hotel 4*http://www.braimcanalhotel.com

Luksuzan poslovni hotel, centralno lociran, otvoren je 2010. godine. Sadrži 322 sobe koje su opremljene sa satelitskim LCD TV, ketlerom, mini barom, sefom, fenom za kosu. Gostima je na raspolaganju bespatan internet.

 

Hotel  u Šangaju: Grand Mercure Baolong Hotel 4*http://www.baolongmercure.com

Hotel je udaljen 9 km od šoping zone Nanđing. Hotel sadrži otvoreni bazen, masažu, saunu, fitness centar, salon lepote, restoran i dva bara. Hotel ima ukupno 372 sobe koje su opremljene sa televizorom, mini barom, fenom. Gostima je na raspolaganju bežični internet.

 

PRIJAVLJIVANJEIUPLATAAKONTACIJE(40%) DO 10. SEPTEMBRA 2017. ILIDOPOPUNEMESTA.

Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.

Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.

 

VAŽNE NAPOMENE:

 • Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja.
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
 • Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
 • Napuštanjesobajedo12:00časovanadanizlaskaizhotela.
  • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
  • Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
  • Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel & Service doo.
  • KonTiki Travel & Service doo ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

 

NAČINI PLAĆANJA:

 

 • gotovinski – avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
 • čekovima građana do 6 mesečnih rata.
 • platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
 • kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
 • kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
 • preko računa.
 • kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

 

ORGANIZATOR KonTiki TRAVEL